Helyi időjárás

„Október hónap az időseké”

1991-ben, 20 évvel ezelőtt az ENSZ közgyűlése október 1-jét az Idősek Világnapjává nyilvánította. Ebből az alkalomból a világ minden táján megemlékeznek a Föld mintegy 600 millió idős lakosáról.

Szép hagyomány lett, és a település éves programjai között méltó helyen szerepel a gyereknap, a falunap és karácsonyi ünnepek mellett, a helyi szép korúak köszöntése.

Ebben az évben október 7-én rendeztük meg a községi idősek napi ünnepségünket. A Szociális Alapszolgáltatási Központ dolgozói 405 meghívót kézbesítettek a település 62. életévét betöltött lakosai számára. A rendezvényen mintegy 150 idős jelent meg.

Az ünnepségen részt vett Dr. Karakó László országgyűlési képviselő úr, a helyi önkormányzat vezetése, a képviselő testület tagjai, az intézmények vezetői, az egyházak képviselői. Az  idősek napi ünnepségen minden évben, így most is Bálint Pál  biztosította zenéjével a jó hangulatot.

A rendezvény lebonyolításához a legfontosabb partner a helyi általános iskola volt. Biztosítják évről-évre a helyet, az iskola tornatermét az ünnepség megrendezéséhez, a megvendégelésben is számíthatunk az intézményre.

A vendégváró asztalon pogácsa és Toma László képviselő úr, Buj község díszpolgára által felajánlott gyümölcskosarak várták a szép korúakat.

Az ünnepség megnyitójaként a betegsége miatt a rendezvénytől távolmaradó Barta Miklós Ferenc Polgármester úr ünnepi beszédét Munkácsiné Kolozsi Katalin képviselő asszony  olvasta fel. A köszöntő az idős kor jelentőségére hívta fel a figyelmet, azt, hogy ne csak az év egyetlen napján legyünk az idősökkel toleránsak, segítőkészek, elfogadók, hanem hogy a fiatalabb generáció az év mind a 365 napján kitüntető figyelmet szenteljen az időseknek, a szép korúaknak. Méltatta az idős nemzedék társadalmi, gazdasági életben betöltött szerepét, azt az áldozatos  munkát, melyet fiatal, aktív éveikben végeztek. Kihangsúlyozta a család támogató szerepét, amikor is az idős családtagot szeretet veszi körül, és tekintély övezi mindennapjait.

A község vezetése átadta az önkormányzat ajándékát az ünnepségen megjelent legidősebb  hölgynek, özv. Szabó Jánosné Piroska néninek, és a legidősebb férfi résztvevőnek Orosz János  bácsinak.

Az Általános és Művészeti iskola diákjai tánccal, énekkel köszöntötték az időseket. A felkészítő tanárok, Zombor Edit Valéria, Halász Melinda és Laurinyecz László pedagógusok voltak.

A Napfény Nyugdíjas Egyesület tagjai is műsorral kedveskedtek a meghívott vendégeknek. Németh Erzsike néni szavalattal, Béres Miklós bácsi ének szólójával, és az Egyesület énekkara dalcsokorral köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően özv. Szabó Jánosné Piroska néni ének produkciójával szórakoztatta a közönséget.

A kései ebéd töltött káposzta volt, majd üdítőt és süteményt szolgáltak fel a segítők. A nap további részében kellemes délutáni beszélgetésre került sor, és Bálint Pál zenéjére az idősek táncra perdültek; ropták a csárdást, a körtáncot, a „vonatozásba” is sokan bekapcsolódtak.  Az ünnepség délután öt óráig tartott.

Mi szervezők bízunk benne, hogy valamennyi résztvevő jól érezte magát rendezvényünkön, megköszönjük, hogy eljöttek. Azt szeretnénk, hogy az idősekkel jövőre ugyanígy ünnepelhessünk, és akinek most egészségi állapota nem tette lehetővé az ez évi részvételt, azzal reméljük, hogy jövőre találkozunk.

Kívánok valamennyi buji idős lakosnak jó egészséget, sok boldogságot, családjukban sok örömet, szeretetet, minden szépet és jót.

És ne felejtsék Mark Twain szavait: „ A ráncok csupán azt jelzik, hogy hol a mosoly helye.”

A rendezvény készült fotók megtekintehetőek a Képgaléria menüpont alatt.


Vargáné Bukai Andrea
Szociális Alapszolgáltatási Központ
int. vezető

 

Névnap

Ma 2022. augusztus 18., csütörtök, Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A honlap gépi fordítása

Ki olvas minket

Oldalainkat 236 vendég böngészi

Naptár

<-  Augusztus 2022  ->
HK SzCs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Ma van az év 230. napja Szökőév? - Nem! -
Hétköznap/hétvége: Hétköznap

Idő: 02 óra, 41 perc.
Internetidő: 070 (Swatch)
Időszámítás: Nyári
Horoszkóp:
Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Horizontal SlideShow Module v1.8 by JT.